Schöne wedstrijd 2015

Op 16 januari jl. werden op de vakschool Schoonhoven de prijzen van de jaarlijkse Schöne-wedstrijd uitgereikt.

De opdracht van dit jaar was: Maak een gesp of buckle voor een riem. Het ontwerp moest 3D zijn en er moest gebruik worden gemaakt van een versieringstechniek.

In december heeft een vakjury de 14 werkstukken beoordeeld en de winnaars van de eerste en tweede prijs vastgesteld. De bezoekers van de open dagen van de vakschool kozen vervolgens de winnaar van de publieksprijs.

De volgende leerlingen mochten een Schöne waardecheque in ontvangst nemen:

1e prijs  Joris SmeetsDeze gesp viel meteen op, omdat dit werkstuk zo anders was dan de anderen. Het was een verrassend speelse versie van een aanspanmechaniek waarbij de onvolkomenheden van het  oorspronkelijke ontwerp zeer vernuftig zijn opgelost om het in deze toepassing praktisch bruikbaar te maken. Deze gesp was “out of te box” en had volgens de jury absoluut de WOW-factor, vandaar dat hij unaniem tot winnaar is uitgeroepen.

 

 

2e prijs  Brent de Boer


Dit werkstuk viel op door het kleurige materiaal dat gebruikt is. De jury was onder de indruk van de manier waarop het lastig te bewerken metaal titanium was gekleurd en geciseleerd. In combinatie met het zeer fraai afgewerkte zilveren gedeelte maakte dit het tot een prachtige gesp waarvan de sluiting ook perfect functioneert. 

Publieksprijs Sandra van Tilburg
De bezoekers van de open dagen waren zeer gecharmeerd het werkstuk van Sandra. Deze fleurige en sierlijke gesp was absoluut de favoriet van het publiek.